kúpele, spa, wellness

Rok 1892 bol pre rozvoj cestovného ruchu mesta Grado veľmi dôležitý. O jeho rozvoj sa zaslúžil vznik rezortu CR kombinovaním liečebných a dovolenkových služieb.

Morské kúpele

Morské kúpele ponúkajú pocit pohody.

Od začiatku devätnásteho storočia navštevovala habsburská aristokracia mesto Grado najmä kvôli morským a vzácnym termálnym kúpeľom. Dnes poskytujú moderné služby, dôležitú a kvalifikovanú estetickú medicínu v špecifických programoch talasoterapie a starnúcej prevencii kože.

Inštitút talasoterapie mesta Grado je jedným z najmodernejších centier v Taliansku.

Filozofia používania morských, prírodných a fyzikálnych prvkov na liečbu a rehabilitáciu rôznych patológií človeka zostala od počiatku až po súčasnosť nekontaminovaná.

Ich záväzok pri zachovaní tohto zdroja umožnilo zriadiť jedno z najmodernejších a najkompletnejších morských vodárenských zariadení s ohľadom na ekologické a hygienické predpisy.

Ozónované kúpele v ohrievanej morskej vode pri teplote 36-37°C pre artro-reumatické patológie; priame vdychovanie, hmla v prostredí a aerosól, pri chorobách, ako sú napríklad stavy sínusu, chronická faryngolaryngitída, chronická sinusitída, chronická bronchiálna rinosinusitída.

Všetky procedúry používajú vyhrievanú morskú vodu.

Návštevníci, ktorí sa zaujímajú o liečebný cyklus v morských termálnych kúpeľoch mesta Grado, môžu požiadať o lekársky predpis od svojho lekára.

Ponuka ošetreni 

Fyzioterapia
hydrokinezioterapia v termálnom kúpalisku, rehabilitácia v segmentoch alebo chôdzi masoterapia / manuálna lymfatická drenáž, pumpy / magnetoterapia, neuromotor / globálna posturálna respiračná rehabilitácia, infračervená terapia, TENS / laseroterapia / ultrazvuk / gymnastika (individuálne zasadnutia).

Vodoliečba
ozónové kúpele, mekhydro, hydropneuma masáž, aerosól / inhalácia / nebulizácia, intratympanická insuflácia, politzerová crenoterapia, gynekologická závlaha.

Ostatné služby
vyšetrenie špecialistov, elektrokardiogram, injekcie, meranie arteriálneho tlaku / cholesterolémia / glykémia, echografia, spirometr / vrcholový respiračný prietok, endoskopia ucha, nosa a hrdla, audiometrické a impedanometrické vyšetrenia, solárna terapia: solárium.

Kozmetické ošetrenie pokožky
kontrola pokožky, špecifická liečba akné, biostimulácia kože, odstránenie benígnych kožných tkanív, ošetrenie kožných škvŕn, chemický peeling.

Termálne kúpalisko – dva veľké bazény s vyhrievanou morskou vodou.

Vedľa termálnych kúpeľov nájdete termálne kúpalisko, ktoré sa líši od tradičných, pretože namiesto nich majú v bazénoch morskú vodu, ktorá je zdravšia a vhodná pre ľudí alergických na chlór. Používa sa len malé množstvo chlóru.

V jednom bazéne je voda plytká a plavci môžu odpočívať bez toho, aby sa museli dostať von z vody. Na druhej strane sa začína hlbšie. Teplota vody je 31°C. Druhý bazén je o niečo menší a zahrieva sa na 32°C. Je vybavený hydromasážou: vynikajúca pre kinesitherapiu, ako aj pre tých, ktorí sa ešte nenaučili plávať.

Sauna / turecký kúpeľ
Fínska sauna (striedajúca sa s sprchami alebo kúpeľmi s morskou vodou), whirlpool (mechanická hydromasáž), turecký kúpeľ s morskou hmlou (končí sa horúcou sprchou s morskou vodou).

A čo organizovať dovolenku a súčasne robiť dobrú investíciu do budúcnosti?

Pozrite sa na ponuky v meste Grado

Wellness centrum

Krása
hlboké čistenie tváre, špeciálna starostlivosť o tvár, masáž tváre, ošetrenie tváre pre mužov, individuálne ošetrenie tela, špecializovaný telový peeling, balneo-talasoterapia, ošetrenie tela soláriom, manikúra, kozmetická liečba / terapeutická pedikúra, ošetrenie rúk alebo nôh, čistenie chrbta, depilácia.

Masáže
antistresové, tonizujúce, na odvodnenie, shiatsu, Ayurvedic, kamenná masáž, tuina s arómami, kvety a bobule, masáž chodidiel, plantárna reflexológia.

Fitnes centrum
fitnes a kardio-fitness v plne vybavenej posilňovni, kurzy pre jemné cvičenia a relaxačné cvičenia, kurzy plavárne a aquagymnastika.

Otváracia doba

Termálne kúpalisko a wellness služby: od pondelka do nedele od 10.00 do 20.00 hod, otvorené celoročne.